Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Anemone 'St.Brigid' szellőrózsa

2.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 20 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-6 cm
Virágszín: -

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Anemone 'St.Brigid' szellőrózsa főbb jellemző

 

Jellemzői: A tavasszal nyíló szellőrózsák között telt- és szimpla virágú fajtákat egyaránt találhatunk, azonban van néhány közös tulajdonságuk.

Az erős leveleik sötétzöldek, bokros habitust kölcsönöznek a növénynek, mely már a virágzás előtt is nagy díszítőértékkel bír, melyet társításainkban is kihasználhatunk, hiszen virágzás előtt és alatt is ideális szegélynövény.

Fontos tudni, hogy tejnedvet kiválasztó növények, így gondozásuk (elnyílt virágok lemetszése) során viseljünk kesztyűt és kerüljük a bőrrel való érintkezését. A ’St. Brigid’ szellőrózsa összeállításban fehér, lila, piros cirmos és rózsaszín teltvirágú fajtákat találunk.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A szellőrózsák a nyári kert díszei. Közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, bájos virágai miatt igen könnyen elhelyezhető társításokban. A ’St. Brigid’ szellőrózsa színkeverék a tavasz végén és nyár elején nyíló hagymás összeállításaink meghatározó eleme lehet.

Ezt a színösszeállítást érdemes kiegészíteni a piros virágszínű, hasonló termetű ’Hollandia’ fajtával is. Ezek mögött vagy mellett kapjanak helyet a színeikben illő piros és fehér liliomfajták, valamint a szintén nyári időszakban virágzó teltvirágú fréziák. Az őszi virágzásért telepítse a ’Giant’ őszi kikerics fajtát az összeállítás szegélyébe.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Anemone ’Hollandia’ (piros)
Lilium ’Asiatic Red’
Lilium ’Asiatic White’
Fresia teltvirágú színkeverék
Colchicum ’Giant’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-35 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 5 cm
Virágzási idő: Május-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, sziklakert, szegély

 

Védett tartalom