Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Botanikai krókusz 'Prins Claus'

2.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 20 db /csomag
A hagyma körmérete : 5/+ cm
Virágszín: fehér-lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Botanikai krókusz 'Prins Claus' főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel. A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek.

A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek. A ’Prins Claus’ egy korai virágzású, botanikai krókusz fajta, melynek virágai halvány lila bimbóból nyílnak.

Virágzáskor a szirmok külső fele lila árnyalatú, míg belső oldaluk fehér színű. Egy gumóból 2-3 virágot fejleszt. A virágai kis- vagy közepes méretűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek.

A ’Prins Claus’ fajta virágai átmenetes hatást nyújtanak, mivel a szirmok külső fele lila, végül fehér színátmenetet ad, ezért a kontrasztos sárga színvilágú botanikai- és nagyvirágú krókusz fajták közül a ’Firefly’ és ’Jeanne d’Arc’ fajtákkal egyaránt kombinálható.

Továbbá a virágzásban ezeket váltó korai virágzású tulipánok közül az ’Abba’ fajtával, míg a középidei nárciszok közül a ’Cassata’ fajtával érdemes telepíteni. A társítás kiegészíthető a késő tavaszi virágzású kellemes illatú jácintokkal, így például a rózsaszín 'Pink Pearl' fajtával.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus sieberi ’Firefly’
Crocus vernus ’Jeanne d'Arc’
Narcissus ’Cassata’
Tulipa ’Abba’
Hyacinthus orientalis 'Pink Pearl'

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 5-10 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Február - Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom