Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Színharmónia összeállítás 'Red Harmony'(jácint-tulipán-szellőrózsa, piros)

3.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 26 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-15 cm
Virágszín: piros

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Színharmónia összeállítás 'Red Harmony'(jácint-tulipán-szellőrózsa, piros) főbb jellemző

 

Jellemzői: A Színharmónia összeállítás ’Red Harmony’ hagymakeverék egy március és május között virágzó hagymás évelőkeverék, amelyben összesen 26 darab hagyma található.

A hagymák között találhat 3 darab piros jácinthagymát, 8 darab piros tulipánhagymát és 15 darab piros szellőrózsa gumót is. A fajtakeverék végleges magassága 20-40 cm. Az alkalmazott fajták közös jellemzője, hogy piros színűek, igazán intenzív hatást nyújtanak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat. A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha.

A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Színharmónia összeállítás 'Red Harmony' egy 20-40 cm magasságot elérő hagymás dísznövény mix, amely márciusban és májusban virágzik. Az alkalmazott fajták közös tulajdonsága, hogy minden fajtánál jelen van a piros valamelyik intenzív árnyalata.

A fajtakeverékben megtalálható a piros jácint, tulipán és szellőrózsa egyaránt. Ültesse hagymáit keverve, alkosson egy nagy, vagy több kisebb ’szigetet’ belőlük. Társítsa a fajtakeveréket további piros vagy fehér tulipánokkal.

Mögöttük pedig kapjanak helyet a júniusi virágzású íriszek és a kockásliliom is. Az összeültetés kiegészíthető a társítás elülső részén elhelyezett Mega-Pack – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) is, amely a kora tavaszi kert mutatós dísze lehet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Red Wing’
Tulipa ’Purissima’
Iris hollandica ’Purple Sensation’
Fritillaria meleagris Mix – Kockás liliom
Mega-Pack – Nagyvirágú krókusz (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 15-22 cm
Virágzási idő: Március-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert, méhlegelő

 

Védett tartalom