Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mega-Pack – Nagyvirágú krókusz (színkeverék)

4.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 25 db /csomag
A hagyma körmérete : 7-8 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mega-Pack – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel. A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek.

A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek. Ebben az összeállításban nagyvirágú krókusz fajtákat talál, melyek a korai virágzásúakkal ellentétben csak márciusban kezdik meg virágzásukat.

Virágok nagyméretűek. Egy gumóból 2-3 virágot fejlődik. A színösszeállításban sárga, fehér, lila-fehér cirmos, halvány- és sötét lila virágszínű fajták adnak lenyűgöző összhangot.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek. Ez a nagyvirágú krókusz összeállítás a virágzásukat korán kezdő botanikai krókuszok mellett is jól mutat. A ’Ruby Giant’, a ’Tricolor’ és a ’Blue Pearl’ fajták, mind tökéletes társai.

Érdemes a virágzást követő időszakra is gondolni, ugyanis a később nyíló hagymások mellett látványos a fűszerű levélzete, válasszunk mellé bátran élénk színű papagájtulipánokat és telt virágú, rózsára emlékeztető tulipán fajtákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus ’Ruby Giant’
Crocus ’Tricolor’
Crocus ’Blue Pearl’
Tulipa ’Bastogne Parrot’
Papagájvirágú tulipán színkeverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom