Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Crocus sieberi 'Tricolor' - Sárgatorkú krókusz

1.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 15 db/tasak
A hagyma körmérete: 5/+ cm

Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
Crocus krókusz virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Crocus sieberi 'Tricolor' - Sárgatorkú krókusz főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel. A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek.

A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek. A ’Tricolor’ fajta virágai a ’Firefly’ krókusz erősebb színvilágú kiadásának felelnek meg.

A ’Tricolor’ virágai ibolyalila színűek, a virág belső felén a lila, fehér végül sárga árnyalatok váltják egymást, ez a sárga árnyalat egy jellegzetes gyűrű formát mutat, emiatt sárgatorkú krókusznak is nevezik. Egy gumóból 2-3 virágot fejleszt. A virágai közepes méretűek, a porzók élénk, narancssárga színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek. A ’Tricolor’ fajta tökéletes társa a világosabb színű ’Firefly’ sárgatorkú krókusz, de jól érvényesül a botanikai tulipánok között is.

A virágzást követő időszakban is izgalmasan tarthatjuk a környezetüket, ha a késő tavaszi virágzásúak közül választunk mellé fehér (’The Bride’) és kék (’Mr. Fokker’) koronás szellőrózsákat, míg a nyári virágzásúak közül kék-sárga holland íriszt (’Frans Hals’), valamint léggömb hagymát (Allium christophii).

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus ’Firefly’
Anemone coronaria ’The Bride’
Anemone coronaria ’Mr. Fokker’
Iris hollandica ’Frans Hals’
Allium christophii

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 5-10 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Február - Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók