Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Papagájvirágú tulipán színkeverék

2.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Papagájvirágú tulipán színkeverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A papagájvirágú tulipánok egy különleges csoportot alkotnak, ugyanis megjelenésük igen különleges, jellegzetes virágformával rendelkezik, melyben szinte mindig megfigyelhető valamilyen zöld árnyalat.

A lepellevelek enyhén rojtos szélűek, hullámosak, tollra emlékeztetők. Ebben a színkeverékben egyszínű és tarka színváltozatok egyaránt megtalálhatók, így sárga, piros, bordó egyszínű, valamint sárga-piros, fehér-krémsárga, piros-fehér, bordó-fehér tarka variációk tarka változatok díszítik majd kertünket.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején - amikor „becsengetnek az iskolákban” - ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger.

Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik érdekes csoportot a papagájvirágú tulipánok alkotják.

Ez a színes összeállítás jól mutat egyszerű virágú tulipánok társaságában, így például a korai ’Candy Prince’ és a kései virágzású sárga-piros ’La Courtine’, a piros ’Kingsblood’ fajtákkal vegyítve. A formai változatosságot bővíthetjük, ha a fehér ’Sapporo’ és a rózsaszín-fehér színátmenetes ’Elegant Lady’ liliomvirágú tulipánokat is elhelyezzük az összeállításunkban.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’La Courtine’
Tulipa ’Kingsblood’
Tulipa ’Candy Prince’
Tulipa ’Sapporo’
Tulipa ’Elegant Lady’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-45 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április – Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, nyári kert, átmeneti növény, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók