Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tulipa 'Kingsblood' - Egyszerű virágú tulipán

2.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 11/12 cm
Virágszín: piros

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
tulipán virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Tulipa 'Kingsblood' - Egyszerű virágú tulipán főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el.

Az egyszerű kései virágú csoport tagjainak jellemzője, hogy viráguk szögletes vagy tojásdad formájú, a lepellevelek kissé laza virágot alkotnak. Virágzásuk kései. A ’Kingsblood’ fajta kifejlett magassága 60 cm, a virágok színe tűzpiros.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Az egyik hagyományos csoport a kései egyszerű tulipánok típusa, amelynek egyik képviselője a tűzpiros ’Kingsblood’ fajta. Kései virágzású, ezért érdemes társítani korai fajtákkal, így az ágyás virágzása elnyújtható. A tulipánokat egészítse ki nárciszokkal, jácintokkal és krókuszokkal. Így tél végétől egészen májusig virágzó hagymás ágyása lehet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Monsella’
Tulipa ’Monte Carlo’
Narcissus ’Flowerdrift’
Hyacinthus ’Carnegie’
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Crocus vernus ’Jeanne d’Arc’
Crocus vernus ’Large Yellow’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 17-20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók