Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Crocus tommasinianus 'Ruby Giant' - Illír sáfrány

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 5/+ cm

Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
Crocus krókusz virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Crocus tommasinianus 'Ruby Giant' - Illír sáfrány főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel.

A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek. A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek.

A ’Ruby Giant’ egy korai virágzású, botanikai krókusz fajta, melynek virágai a sárga alapfajtól eltérően halvány, lilás-kék árnyalatúak, azonban napsütésben lilás-bordó árnyalatúnak tűnnek. Egy gumóból 2-3 virágot fejleszt. A virágai közepes méretűek, a porzók élénk, narancssárga színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek. A ’Ruby Giant’ fajta virágai megvilágítástól függően más-más árnyalatukat mutatják, így jó társnövényei a sárgatorkú (Crocus sieberi ’Tricolor’) és a lilával csíkozott (Crocus vernus ’Pickwick’) krókusz fajták.

Továbbá a virágzásban őket váltó, szinte összes hagymás növény ültethető utánuk. Mivel levelei a virágzás után jelennek meg, így a nárciszok, valamint a kellemes illatú és feltűnő virágszínű jácintokkal vegyesen telepítve hosszan díszítő virágágyat alakíthatunk ki.

Válasszuk mellé az apró virágú csokros ’Minnow’ és a narancssárga, nagy koronás ’Delibes’ nárcisz fajtákat, és a sötét színvilágú, lilás-bordó ’Woodstock’ jácintot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus sieberi ’Tricolor’
Crocus vernus ’Pickwick’
Narcissus ’Minnow’
Narcissus ’Delibes’
Hyacinthus ’Woodstock’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 5-10 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Február - Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók