Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nagyvirágú krókusz 'Pickwick'

1.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db/tasak
A hagyma körmérete: 7/8 cm
Virágszín: lila-fehér csíkos

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
Crocus krókusz virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Nagyvirágú krókusz 'Pickwick' főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel. A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek.

A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek. A ’Pickwick’ egy nagyvirágú krókusz fajta, mely a korai virágzásúakkal ellentétben csak márciusban bontja virágait. A virágok nagyméretűek, és igazán feltűnőek, ugyanis halvány lila, szinte fehér alapszínűek, melyen sötét lila csíkozás fut végig.

A cirmos virágok közepén az élénk narancssárga bibék szinte világítanak. Egy gumóból 2-3 virágot fejleszt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek. A ’Pickwick’ nagyvirágú krókusz nagyon jól mutat a hófehér ’Jeanne d’Arc’ fajta mellett.

A virágzásukat követő időszakot is színekben gazdaggá tehetjük, ha teltvirágú tulipánokkal, ezek közül a duo összeállítások fehér, lila, rózsaszín tagjait is választhatjuk. Ezek rózsaszín és lila árnyalatai mellé válasszuk a ’Dutch Master’ aranysárga, koronás nárciszt.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus ’Jeanne d’Arc’
Tulipa Duo Duble Pink & White
Tulipa Duo Duble Purple & Pink
Tulipa Duo Pink & White
Narcissus ’Dutch Master’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók