Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nagykoronás nárcisz 'Delibes'

1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db/tasak
A hagyma körmérete: 12/14 cm
Virágszín: sárga/narancs

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
nárcisz virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Nagykoronás nárcisz 'Delibes' főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és szám alapján.

A ’Delibes’ fajta egy nagy koronás nárcisz, mely azt jelenti, hogy a trombitás nárciszokkal ellentétben nem a csupor (virágközép) a nagyobb, hanem a külső lepellevelek, melyek gyakran egymással átfedésben vannak. A ’Delibes’ fajta külső szirmai sárga színűek, egymással átfedők, míg a trombita sárgából narancssárga színátmenetet ad, hossza pedig a külső szirmok harmada.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után.

A ’Delibes’ fajta a tavaszi kertek meghatározó eleme lehet, ehhez akár más koronás nárciszokkal, például a ’Flower Record’-al, illetve a teltvirágú fajták közül a ’White Lion’ és ’Dick Widen’ fajtákkal. A tulipánok közül a korai virágzású, szimpla virágú halvány lila ’Candy Prince’ és narancsos árnyalatú ’Apricot Beauty’.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Flower Record’
Narcissus 'White Lion’
Narcissus ’Dick Wilden’
Tulipa ’Apricot Beauty’
Tulipa ’Candy Prince’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Április 
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, hosszú életű növények

 

Védett tartalom

Videók