Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Skimmia japonica 'Kew White' – Japán dérbabér

5.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: szkimmia jáponika)

Szállítási méret:  20-40 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Skimmia japonica 'Kew White' – Japán dérbabér főbb jellemző

 

Habitus: Alacsony, kompakt termetű, maximum 40 centiméter kifejlett magasságú, lassú növekedésű, sűrű ágrendszerű, kétlaki, nőivarú díszcserje. Levelei sötétzöldek, fényesek, tojásdadok és aromás illatúak.

Virág: Virágai fehér, krémfehér színűek tavasztól nem ritkán nyár elejéig nyílnak.

Termés: Termése fehér színű bogyó. Nőivarú növény, ahhoz, hogy termést hozzon, szükséges hím ivarú növény telepítése, mint amilyen a ’Kew Green’ vagy a ’Rubella’.

Talajigény: Tápanyagban gazdag, kiszáradásra nem hajlamos, jó szerkezetű, üde talaj ideális a számára. Ne telepítsük meszes talajra!

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos és árnyékos fekvésbe egyaránt telepíthető. Ne telepítsük tűző napos fekvésbe!

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Lassú növekedésű növény, mely nem igényel különösebb gondozást. Dézsában és szabadföldben nevelve egyaránt óvjuk talaját a kiszáradástól!

Társítás és elhelyezés a kertben: A dérbabér számtalan jó tulajdonsággal rendelkező díszcserje, így örökzöld, lassan növekszik, virágával és termésével is díszít, ráadásul dézsában is nevelhető, sőt a városi környezet sem vet gátat a fejlődésének.

Ez a sokszínűség a társításában is visszaköszön, hiszen kertünk árnyékos és félárnyékos részein egyaránt felhasználhatjuk. A ’Kew White’ alacsony termete miatt tökéletes dézsanövény, de a lassú növekedésű, nagyobb méretet elérő piros bogyójú ’Olympic Flame’ vagy ’Redruth’ fajták is telepíthetők a hátterébe.

Ahhoz, hogy termést hozzanak, telepítsük a ’Rubella’ porzós japán dérbabért. Ha összeállításunkban az örökzöld elemekre helyezzük a hangsúlyt, ültessünk gömbded formájú, törpe növekedésű ’Varella’ tűpamacsos havasi törpefenyőt és ’Cuha’ törpe erdeifenyő fajtákat.

Ezeket jól kiegészíti a törpe babérmeggy ’Mount Vernon’ fajtája, mely színvilágában eltér a dérbabértól, így jól kiegészíti azt.

Társításra javasolt növényfajták:

Skimmia japonica 'Rubella' – Japán dérbabér
Skimmia japonica 'Olympic Flame' – Japán dérbabér
Skimmia japonica 'Redruth' – Japán dérbabér
Pinus mugo 'Varella' – Tűpamacsos havasi törpefenyő
Pinus sylvestris 'Cuha' – Törpe erdeifenyő
Prunus laurocerasus 'Mount Vernon' – Törpe babérmeggy

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,3-0,4 m
Kifejlett szélesség: 0,5-0,6 m
Ültetési tőtáv: 0,5 m
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserje összeállítások, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, árnyékos kert

 

Védett tartalom