Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Skimmia japonica 'Rubella' – Japán dérbabér

9.990 Ft

(ejtsd: szkimmia jáponika)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Skimmia japonica 'Rubella' – Japán dérbabér főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, maximum 1-1,5 méter kifejlett magasságú, lassú növekedésű, sűrű ágrendszerű, kétlaki, hímivarú díszcserje. Levelei sötétzöldek, fényesek, tojásdadok és aromás illatúak. Kifejlett magasságát 10-20 éven belül éri el!

Virág: Virágai fehér színűek tavasztól nem ritkán nyár elejéig nyílnak rózsaszín bimbóból.

Termés: Termést nem érlel, így telepítsünk mellé nőivarú növényeket

Talajigény: Tápanyagban gazdag, kiszáradásra nem hajlamos, jó szerkezetű, üde talaj ideális a számára. Ne telepítsük meszes talajra!

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos és árnyékos fekvésbe egyaránt telepíthető. Ne telepítsük tűző napos fekvésbe!

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Lassú növekedésű növény, mely nem igényel különösebb gondozást. Dézsában és szabadföldben nevelve egyaránt óvjuk talaját a kiszáradástól!

Társítás és elhelyezés a kertben: A dérbabér számtalan jó tulajdonsággal rendelkező díszcserje, így örökzöld, lassan növekszik, virágával és termésével is díszít, ráadásul dézsában is nevelhető, sőt a városi környezet sem vet gátat a fejlődésének.

Ez a sokszínűség a társításában is visszaköszön, hiszen kertünk árnyékos és félárnyékos részein egyaránt felhasználhatjuk. A ’Rubella’ egy hímivarú virág, így termést nem érlel, de a nőivarú, termést hozó fajtákkal vegyesen telepítve jól érvényesül a kertben.

Válasszuk mellé a piros bogyójú, világosabb zöld lombú ’Olympic Flame’ vagy a kifejezetten sötét levelű ’Redruth’ fajtákat, ha pedig igazi kuriózumra vágyunk a fehér ’Kew White’ japán dérbabért is helyezzük el az összeállításunkban.

A dérbabérok hátterébe vagy azok mellé telepíthetünk árnyéktűrő évelőket is, melyek tavasztól őszig díszítenek, így például a sárga és kékes zöld ’First Frost’ vagy a zöld színátmenetes ’Guacamole’ árnyékliliom fajtákat, melyeket a piros és fehér virágszínű ’Valentine’ nagy szívvirággal is kiegészíthetünk.

Társításra javasolt növényfajták:

Skimmia japonica 'Olympic Flame' – Japán dérbabér
Skimmia japonica 'Redruth' – Japán dérbabér
Skimmia japonica 'Kew White' – Japán dérbabér
Hosta 'First Frost' – Árnyékliliom
Hosta 'Guacamole' – Árnyékliliom
Dicentra spectabilis 'Valentine' - Nagy szívvirág (piros)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,9 m
Kifejlett szélesség: 0,9 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserje összeállítások, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, árnyékos kert

 

Védett tartalom