Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Skimmia japonica 'Olympic Flame' – Japán dérbabér

6.290 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: szkimmia jáponika)

Szállítási méret: 15-20 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
6.290 Ft
15 - 20 cm
Menny.:
6.990 Ft
20 - 40 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Skimmia japonica 'Olympic Flame' – Japán dérbabér főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, maximum 1,5 méter kifejlett magasságú, lassú növekedésű, sűrű ágrendszerű, kétlaki, nőivarú díszcserje. Levelei sötétzöldek, fényesek, tojásdadok és aromás illatúak.

Virág: Virágai fehér, krémfehér színűek tavasztól nem ritkán nyár elejéig nyílnak.

Termés: Termése piros színű bogyó. Nőivarú növény, ahhoz, hogy termést hozzon, szükséges hím ivarú növény telepítése, mint amilyen a ’Kew Green’ vagy a ’Rubella’.

Talajigény: Tápanyagban gazdag, kiszáradásra nem hajlamos, jó szerkezetű, üde talaj ideális a számára. Ne telepítsük meszes talajra!

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos és árnyékos fekvésbe egyaránt telepíthető. Ne telepítsük tűző napos fekvésbe!

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Lassú növekedésű növény, mely nem igényel különösebb gondozást. Dézsában és szabadföldben nevelve egyaránt óvjuk talaját a kiszáradástól!

Társítás és elhelyezés a kertben: A dérbabér számtalan jó tulajdonsággal rendelkező díszcserje, így örökzöld, lassan növekszik, virágával és termésével is díszít, ráadásul dézsában is nevelhető, sőt a városi környezet sem vet gátat a fejlődésének.

Ez a sokszínűség a társításában is visszaköszön, hiszen kertünk árnyékos és félárnyékos részein egyaránt felhasználhatjuk.

Egy örökzöld kertrész kialakításához telepítsünk ’Blue Angel’ termős és a ’Blue Prince’ porzós magyal fajtákat a háttérbe, melyek kékes hatású leveleikkel egész évben díszítenek.

Ezek mellett kaphat helyet a ’Variegata’ tarkalevelű babérsom, melyet akár metszéssel is kordában tarthatunk, de e helyett bekerülhet a társításba az ’Obsessed’ törpe japán szentfa is.

A nagyobb termetű növények előterébe ültessük a ’Rubella’ porzós és az ’Olympic Flame’ termős dérbabér fajtákat, melyek előterében jól érvényesül az élénkzöld levélzetű ’Prince of Wales’ terülő henyeboróka, melyet akár átmenetként is használhatunk a kert árnyékos és napos részei között.

Társításra javasolt növényfajták:

Skimmia japonica 'Rubella' – Japán dérbabér
Aucuba japonica 'Variegata' - Tarkalevelű babérsom
Ilex meserveae 'Blue Angel' – Kék magyal (termős)
Ilex meserveae 'Blue Prince' – Kék magyal (porzós)
Nandina domestica 'Obsessed' – Törpe japán szentfa
Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' – Terülő henyeboróka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserje összeállítások, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert, árnyékos kert

 

Védett tartalom