Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Potentilla fruticosa 'Snowbird' – Fehér virágú cserjés pimpó

2.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: potentilla frutikóza)

Szállítási méret: 10-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Potentilla fruticosa 'Snowbird' – Fehér virágú cserjés pimpó főbb jellemző

 

Habitus: Alacsony termetű, 80-100 centiméter kifejlett magasságú, kissé elterülő habitusú, sűrű ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei aprók, ujjasan szeldeltek és élénkzöldek.

Virág: Apró, kerek, hófehér virágai kb. 2-3 cm átmérőjűek, májustól augusztusig nyílnak.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, üde, humuszban és szervesanyagban gazdag, enyhén savanyú talaj ideális a számára. Meszes talajon nem fejlődik kielégítően.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, tűző napra telepítve levelei és virágai megbarnulhatnak.

Vízigény: Közepes vízigényű, de a talaját ne hagyjuk teljesen kiszáradni.

Gondozás: Tavasszal a virágzás előtt metszhető. A telepítés helyét gondosan válasszuk meg, a sötét virágszín miatt kerüljük a delelő napra történő telepítést, így a virágok hosszabb ideig díszítenek.

Társítás és elhelyezés a kertben: A cserjés pimpók alacsony vagy közepes termetük, bokros habitusuk és feltűnő, apró virágaik miatt a nyári kert mutatós díszei. A ’Snowbird’ egy üde, modern hangulatot sugárzó közepes méretű cserje.

A zöld és fehér színeken alapuló kertek egész nyáron át díszítő növénye lehet. Ehhez telepítsünk hátterébe ’Annabelle’ fehér, gömb virágú cserjés hortenziát, míg mellé a zöldből fehérbe váltó bugáival díszítő ’Little Lime’ bugás hortenziát.

A cserjék előterébe ültessünk élénkzöld, felálló levélzetű európai struccpáfrányt (Matteuccia struthiopteris) és szintén felálló, de ép levéllemezű gímpáfrányt (Phyllitis scolopendrium), mely megjelenésével sokakat összezavar, hiszen első ránézésre nem is tűnik páfránynak.

A levéldíszek sorát folytatva a zöld és fehér leveleivel díszítő ’Mediovariegata’ árnyékliliomot a társítás elülső szegélyébe telepítsük. A telt, fehér virágú, tavasz végi – nyár eleji virágzású ’White Barlow’ haranglábat a társítás előterébe telepítsük, így a később kihajtó árnyékliliomok a visszahúzódó növényt a nyár folyamán már takarni fogják.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Annabelle' – Fehér gömb virágú cserjés hortenzia
Hydrangea paniculata 'Little Lime'® – Fehér bugás hortenzia
Matteuccia struthiopteris - Európai struccpáfrány
Phyllitis scolopendrium (Asplenium) - Gímpáfrány
Hosta 'Mediovariegata' – Árnyékliliom
Aquilegia vulgaris 'White Barlow' – Harangláb

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8-1 m
Kifejlett szélesség: 0,8-1 m
Ültetési tőtáv: 0,8-1 m
Virágzási idő: Május - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserje összeállítások, öntözött sziklakertek, szegélyek, vegyes összeültetések, természetközeli kert, félárnyékos kert

 

Védett tartalom