Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea arborescens 'Annabelle' – Fehér gömb virágú cserjés hortenzia

Ár:
4.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa arboreszkenz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-80 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.590 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea arborescens 'Annabelle' – Fehér gömb virágú cserjés hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató cserjés hortenzia. A levelek fogazottak, viszonylag hosszú levélnyéllel rendelkeznek. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,2 métert.

Virág: A virágok aprók, fehér színűek, amelyek nagyméretű (20-25 cm), gömb alakú virágzatba tömörülnek. A virágok zöldes színnel nyílnak. A virágzás idején krém fehér, majd az elnyílási szakaszban újra zöldessé válnak. A virágzat általában meddő virágokat is  tartalmaz. A meddő virágok nagyméretűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás. A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez.

Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani. Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

Az ’Annabelle’ egy 1-1,2 méter magasra megnövő, hatalmas, fehér virágzatokat adó cserjés hortenzia fajta. Érdemes társítani az ’Annabelle’ rózsaszín változatával, a ’Pink Annabelle’-lel, aminek virágzati színe gyönyörűen kiegészíti az ’Annabelle’ krémfehér színét.

A hortenziák elé ültessen bíborlevelű bugatölcsért (’Husker Red’), ami a pirosas szín csodás elmélyülését teremti meg a társításban. Az ágyás első és szélső területeire ültessen tűzesőket.

Ajánlom a ’Green Spice’ ezüst zöld színét és a ’Paprika’ harsány pirosát. A tűzesők mellett helyet kaphat az árnyékliliomok ’Devon Green’ fajtája, amely zöld színével harmóniát teremt.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' – Cserjés hortenzia
Penstemon digitalis 'Husker Red' - Bíborlevelű bugatölcsér
Heuchera 'Green Spice' – Tűzeső
Heuchera 'Paprika®' – Tűzeső
Hosta 'Devon Green' - Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,2 m
Kifejlett szélesség: 1 m 
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Június- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 15.
Kiváló