Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: sárga-narancs
Virágzási idő: április
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 15 cm
Virágmagasság kertben 25 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Narcissus 'Jetfire' - Nárcisz

Ár:
1.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 5 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: fehér/sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Narcissus 'Jetfire' - Nárcisz főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Több csoportra bonthatók a virágforma és -szám alapján. Így a ’Jetfire’ egy különleges csoport képviselője, mégpedig a botanikai nárciszoké.

A fajta szülőfaja a Narcissus cyclamineus faj. Jellemzője, hogy viszonylag alacsonyak, virágaik kisebbek. A ’Jetfire’ nárciszfajta egy 25 cm magasra növő nárciszfajta, amelynek lepellevelei kissé keskenyek, hátrahajlók, színük napsárga. Koronájuk keskeny, hosszú, narancssárga színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok az egyik legismertebb és leggyakrabban alkalmazott hagymás dísznövényei a hazai kerteknek a tulipánok után. Népszerűsége gazdag, hosszantartó tavaszi virágzásában, rendkívül gazdag forma- és színválasztékában rejlik.

Az átlagos magasságuk 40 cm, a közepes termetük miatt pedig számos helyen elhelyezhetők a kertben, így gyepfelületekben is alkalmazhatjuk kisebb csoportokban ültetve, de számos változata balkonládákban is nevelhető és társításokban is szerepet kaphatnak.

A ’Jetfire’ alacsony termetének köszönhetően akár sziklakertekben is jól mutat, de más hagymás dísznövényekkel is jól társítható. Ebben az esetben válasszon mellé más nárciszfajtákat, mint a ’Tahiti’ vagy a ’Dick Wilden’, és egészítse ki az összeültetést tulipánokkal.

Ajánlom a narancsos Daydream’ fajtát. Ha természetközeli kerthez keres társítható fajtákat, ajánlom a zöldes ’Groenland’ tulipánt vagy a teltvirágú ’Blue Spike’ örmény gyöngyikét.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Narcissus ’Tahiti’
Narcissus ’Dick Wilden’
Tulipa ’Daydream’
Tulipa ’Groenland’
Muscari armeniacum ’Blue Spike’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: nárcisz, virághagyma