Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: április-május
Ültetés ideje augusztus - október
Ültetés mélysége 15-20 cm
Virágmagasság kertben 55 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Viridiflora tulipán 'Groenland'

Ár:
1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: rózsaszín-zöld

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Viridiflora tulipán 'Groenland' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Groenland’ egy viridiflora tulipán, mely azt jelenti, hogy egy a virágok külső szélén jól látható zöld sáv fut végig.

Az ebbe a csoportba tartozó fajták mind kései virágzásúak. A fajta kifejlett magassága 55 cm, a színe kellemes, krémes rózsaszín, a lepellevelek középső részén zöld sáv található.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. 

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Egyik változat ezek közül a viridiflora típus, amelyre jellemző a kései virágzás, valamint a lepelleveleken zöld színű sáv. A szirmok krémrózsaszínűek. Ültesse őket csoportosan és egészítse ki a társítást a zöld-piros ’Hollywood’ fajtával, amely ugyancsak egyedi megjelenésű.

A tulipánok előtt kapjon helyet a Pure Nature krókuszból és Puskin-csillagvirágból álló mixe, amely a tél végi hangulat megteremtője. A tulipánok mögé ültesse a Dichelostemma ida-maia hagymagumóit és a ’Twosome’ liliomot!

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Hollywood’
Tulipa ’Red Wing’
Tulipa ’Elegant Lady’
Pure Nature Crocus+Puschkinia
Dichelostemma ida-maia
Lilium ’Twosome’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 55 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!