Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Muscari 'Touch of Snow' – Gyöngyike

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db /csomag
A hagyma körmérete : 6-7 cm
Virágszín: kék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Muscari 'Touch of Snow' – Gyöngyike főbb jellemző

 

Jellemzői: A gyöngyikék kistermetű évelők, amelyek gazdag tavaszi virágzásuknak köszönhetően igen sok kertben megtalálhatók. Termetük alacsony, leveleik hosszúak, keskenyek, épszélűek és fényesek.

A levélhossz olyan hosszú, hogy a levelek ívesen lehajlanak a talajig. Jellemző, hogy a zöld lombozat áttelel, ezért valóban minden évszakban díszít. A ’Touch of Snow’ gyöngyike virágzata kék alapszínű, azonban a virágzat felső harmadában elhelyezkedő virágok fehér színűek, így fehér-kék színátmenetes hatást nyújt a virágzata.

A fajta áprilisban hozza virágait a lombozat fölé emelkedő virágzati száron. Magassága ritkán haladja meg a 20 centimétert. Alacsony termete miatt csoportok kialakítására és szegélynövényként egyaránt felhasználható.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A gyöngyikék tavaszi virágpompájuk és alacsony termetük miatt számos kertben, számos társításban elhelyezhetők. Gyakran láthatók ágyások szegélynövényeként, de fűfelületeken akár kisebb csoportokban is ültethetők, hiszen természetes hatás, természetközeli kert hozható vele létre. Alkalmazható balkonládában és más hagymás növényekkel is társítható.

A ’Touch of Snow’ megkapó, szinte szokatlannak tetsző színével vonzza a tekintetet. Kiültetésekben alkalmazzuk szegélyként, előterébe pedig telepítsünk április elején még virágzó ’Large Yellow’ krókuszt.

Hátterébe kerüljön sokvirágú törpe nárciszok közül a ’Minnow’ fajta, valamint egy száron egy virágot fejlesztő ’Tete a Tete’ botanikai nárcisz. A tulipánok közül válasszuk mellé a sárga ’Tarda’ botanikai tulipánt, míg hátterébe kerüljön a fehér ’Purissima’ és a narancsos ’Orange Emperor’ fosteriana fajta.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus ’Large Yellow’
Narcissus ’Minnow’
Narcissus ’Tete a Tete’
Tulipa ’Purissima’
Tulipa ’Orange Emperor’
Tulipa ’Tarda’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 4-6 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény, balkonláda

 

Védett tartalom