Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Nagyvirágú krókusz 'Large Yellow'

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db/tasak
A hagyma körmérete: 7/8 cm
Virágszín: aranysárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
Crocus krókusz virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Nagyvirágú krókusz 'Large Yellow' főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel. A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek.

A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek. A ’Large Yellow’ fajta a korai virágzású krókuszokkal ellentétben csak márciusban virágzik, viszont virágai nagyobb méretűek. A virágszín egységes élénk sárga, csíkozottság nincs a szirmokon.

Egy gumóból 2-3 virágot fejleszt. A virágai nagyméretűek, a porzók élénk, narancssárga színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek. A ’Large Yellow’ fajta márciusi virágzásával a krókuszok között késeinek számít, viszont félárnyékos fekvésbe telepítve még a korai virágzású tulipánokkal nyílhat együtt.

Telepítése során válasszunk mellé különböző virágzási idejű hagymásokat, így vele együtt nyíló krókuszt (’Jeanne d’Arc’), közép- és kései tulipánokat (’Attila’, ’Black Parrot’), nyáron nyíló liliomot (’White’) és ősszel virágzó kikericset (’Giant’).

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Colchicum ’Giant’
Crocus vernus ’Jeanne d'Arc’
Tulipa ’Attila’
Tulipa ’Black Parrot’
Lilium asiaticum ’White’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók