Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Méretes szépségek: ismerje meg a termetes rózsákat!

Ha a rózsa a kertek királynője, akkor a termetes rózsa a birtokok istensége, melynek megjelenése hamar levesz a lábáról minden kertbarátot. Míg a színei a szemet, illata pedig az orrot kényezteti, addig megjelenése az ember lelkére van különleges hatással.

 

Ha imádja a rózsákat és sokszor gondolt már arra, bárcsak nagyobb lehetne egy-egy rózsabokor, akkor most a legjobb helyen jár.

 

A fenséges megjelenésű Mozart rózsa virágzása

 

Az elnevezésből már Ön is sejtheti, hogy sudár, magas termetű rózsafajtákról van szó, melyek akár két méterre is feltörő hajtásaikkal, különös szépségükkel, változatos színeikkel és semmihez sem fogható illatukkal vívják ki az arra járók figyelmét. Megmutatom, mit is kell tudni ezekről a különleges növényekről.

 

 

Mit érdemes tudni a termetes rózsákról?

 

A termetes rózsák kiválóan alkalmasak arra, hogy más díszcserjékkel közösen kerüljenek telepítésre, így alakítva ki egy egészen egyedi atmoszférát a kertben. Ugyanakkor termetüknél fogva szoliter növényként egyedül is megállják a helyüket a kertben, így akár a birtok egyeduralkodója is lehet.

 

Mivel nagyon változatos színekben és formákban elérhetőek, remekül lehet kombinálni őket egyéni ízlés szerint. A virágok formája a termetes rózsák esetében igen változatos, előfordulnak hagyományos típusok is, míg más fajták a teahibridek virágait idézik.

 

Érdemes nagyobb kertekbe elültetni, ugyanis másfél-két méter magasra is megnőhetnek. Szóval engedje el bátran a kreativitását és álmodja meg saját, termetes rózsával tarkított kertjét. Higgye el, mindenki a csodájára jár majd.

 

Finom szirom-színekkel rendelkező Apache rózsa virágfeje

 

 

Milyen fajta termetes rózsák közül válogathat?

 

Számos különböző fajtája létezik a termetes rózsáknak, melyek közül Ön is kedvére válogathat.

 

A Fehér – vadrózsa például csokros virágzatú és ellenálló fajta, míg a Rosa 'Szent Erzsébet'-nek csésze alakú, közép telt virágzata van, kissé lekerekített szirmokkal.

 

A Sárga termetes parkrózsa csúcsos, tömött virágzattal örvendezteti meg a kertbarátot. Utóbbi fajta rózsaszín, piros-narancssárga és élénkpiros-fehér-sárga színekben is elérhető.

 

Ha szeretné megtekinteni és részletesen megismerni kertészetem termetes rózsa választékát, ide kattintva megteheti.

 

 

Hogyan kell elültetni és gondozni a termetes rózsákat?

 

A termetes rózsa ültetése összetett, ám nagyon egyszerű feladat. Először ki kell választani a rózsa számára leginkább megfelelő helyet, melyhez az esztétikai szempontok mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy árnyékos helyen ez a növény egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset fog virágozni.

 

Ugyanakkor a folyamatos tűző nap sem ideális, ugyanis ez nem csak legyengíti a rózsát, de a kártevők megtelepedését is elősegíti. Valahol a két opció között kell találni egy olyan helyet, ahol néhány órán keresztül érik a napsugarak a növényt, de alapvetően árnyékot is ad.

 

A legjobban a tápanyagban gazdag, savanyú talajtípusban érzi magát. A konténeres rózsák ültetése bármikor elvégezhető a fagyos hónapok kivételével.

 

A tűzvörös szirmok ékes színfolt a kertben

 

Gondozása nem sokban tér el a hagyományos rózsáétól. Öntözéskor érdemes odafigyelni arra, hogy ne maradjon pangó víz a növény körül, ugyanis ez kifejezetten rossz hatással van rá. Emellett fontos figyelmet fordítani a metszésre is, melyet egy évben egyszer el kell végezni annak érdekében, hogy minden évben gazdagon virágozzanak a rózsák. Sok kertbarát követi el azt a hibát, hogy nem meri megmetszeti a rózsáját, pedig ez legalább annyira lényeges, mint az öntözés.

 

 

Hogyan szállítjuk ki a rózsákat?

 

A tőlünk megrendelt rózsákat minden esetben a kertkapuig szállítjuk, az ország bármely területére, így biztos lehet abban, hogy sérülés nélkül megérkeznek a növények. Számomra fontos, hogy a szakemberek által nevelt növények épségben eljussanak a megrendelőhöz.

 

Ha szeretné látni a csomagolás és a szállítás menetét, ebben a videóban megtekintheti.

 

 

Ha szeretné megtekinteni és részletesen megismerni kertészetem termetes rózsa választékát, ide kattintva megteheti. 

 

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival és tegyenek együtt a kertjükért és az egészségünkért!

 

További cikkeimet itt találja.

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa