Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Illatos és gyönyörű rózsakert egyszerűen

Hunyja le a szemét egy pillanatra és képzelje el a tökéletes rózsakertet! Nézzen szét és gyönyörködjön a mesebeli színekben, a sokféle formában, lélegezzen mélyeket és élvezze a finom rózsaillatot, amely az egész környéket bejárja! Ha nem csak a képzeletében szeretne egy ilyen kertet, akkor a legjobb helyen jár, hiszen az illatos rózsák segítségével most megvalósíthatja az álmait!

 

Az illatos rózsák egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem kell hozzájuk közel hajolni, ha érezni szeretnénk az illatukat. Ugyanis annyira intenzív az aromájuk, hogy ha csoportosan ülteti őket, már a kertkapuban érezheti a hamisítatlan rózsaillatot. Ráadásul nem ez az egyetlen pozitívuma ezeknek a virágoknak!

 

 

Mit érdemes tudni az illatos rózsákról?


Amellett, hogy rendkívül erős illatú rózsákról van szó, nem csak az egész kertet beterítő aroma szól ezen virágok mellett.

 

Az egyik nagy előnyük, hogy mivel nagyok sokféle méretben elérhetőek, a legkisebb kertekbe éppúgy találhat megfelelőt, mint a nagyobb udvarokra, az utcafrontra vagy előkertekbe.

 

A másik nagy pozitívum, hogy számtalan színből válogathat, ha illatos rózsakertet szeretne, így kedvére kombinálhatja a különböző árnyalatokat.

 

 

Milyen fajta illatos rózsák léteznek?


Ha már biztos abban, hogy szeretne illatos rózsát a kertjébe, akkor ideje kiválasztani az Ön számára leginkább megfelelőeket. Amellett, hogy mesebeli rózsaillatot varázsolhat az otthona köré, számos más hatást is elérhet a különböző fajta rózsákkal.

 

A történelmi rózsák segítségével valóságos időutazásra indulhat a kertjében, míg az angol romantikus rózsákkal meghitt hangulatot teremthet. A kúszórózsák és a futórózsák eltakarják a kevésbé esztétikus felületeket és segítségükkel valódi virágszőnyeget álmodhat meg az udvarra.

 

A nemes, virágágyi floribunda rózsák a színeikkel, míg a teahibrid rózsákat formájukkal veszik le az embert a lábáról. Különös dísze lehet kertjének híres zeneszerzőnkről elnevezett Rosa 'Kodály Zoltán' rózsafajta is, mely lilás – rózsaszínes színével hódít. Nagyobb kertekben a fehér vadrózsa is remekül mutat, terebélyes növekedése miatt csodás díszítőeleme akár a parkoknak is.

 

Ami pedig a színeket illeti, bátran engedje el a fantáziáját, ugyanis a klasszikus piroson és a gyönyörű fehéren kívül a lila, a narancssárga és a rózsaszín számos árnyalata közül is bátran válogathat.

 

Illatos rózsa kínálatunkat ide kattintva megtekintheti és részletes leírást is talál róluk!

 

 

Kinek ajánlott ez a fajta rózsa?


Ha imádja a rózsa illatát és legszívesebben minden percben közel hajolna egy ilyen gyönyörű virághoz, hogy csak egy pillanatra érezze azt az utánozhatatlan aromát, akkor az illatos rózsafajtákat imádni fogja! Kezdő kertészeknek is kifejezetten ajánlott, ugyanis egyszerűen elültethető, ráadásul a gondozása sem bonyolult.

 

A szükséges műveletek könnyedén elsajátíthatók, onnantól kezdve pedig már rutinszerű lesz az évenkénti metszés és a megfelelő öntözés is. Az illatos rózsák pedig nem akárhogy hálálják meg a gondoskodást, hiszen gyönyörű virágaik és utánozhatatlan illatuk nem kis jutalma lesz a jól végzett munkának. Mivel hónapokon keresztül virágoznak, sok ideig élvezheti a munka gyümölcsét.

 

 

Milyen igényei vannak az illatos rózsáknak?


Az illatos rózsáknak nincsenek nagyobb igényei a hagyományos rózsafajtákkal szemben. Érdemes ritkábban, körülbelül 6-7 naponta öntözni őket bő vízzel, odafigyelve arra, hogy pangó víz ne maradjon a növény körül.

 

Bármelyik fajtára is esett a választása, a metszés sem bonyolult feladat, ha egyszer beletanul az ember. A metszéshez az ideális időszak a tél vége és a kora tavasz. Sok kertbarát nem meri ilyenkor visszametszeni a rózsát, pedig nem kell tőle félni, hiszen ezzel jót teszünk a növénynek. Valójában ha azt gondolja, hogy „nem hagyott semmit a rózsából”, akkor végezte jól a dolgát. Hiszen így megadhat minden esélyt arra, hogy idén is gazdagon és dúsan virágozzanak az illatos rózsák.

 

Ha kíváncsi arra, hogy néz ki a rózsák metszése a gyakorlatban, tekintse meg ezt a videót!

 

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa