Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Mega-Pack – Muscari gyöngyike (színkeverék)

3.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 30 db /csomag
A hagyma körmérete : 6-8 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Mega-Pack – Muscari gyöngyike (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A gyöngyikék kistermetű évelők, amelyek gazdag tavaszi virágzásuknak köszönhetően igen sok kertben megtalálhatók. Termetük alacsony, leveleik hosszúak, keskenyek, épszélűek és fényesek.

A levélhossz olyan hosszú, hogy a levelek ívesen lehajlanak a talajig. Jellemző, hogy a zöld lombozat áttelel ezért valóban minden évszakban díszít. Áprilisban hozza virágait a lombozat fölé emelkedő virágzati száron.

Ebben az összeállításban sötétkék, halványkék-fehér színátmenetes és fehér színű fajtákat talál, melyek kiültetésekben csoportok kialakítására alkalmasak. Magasságuk ritkán haladja meg a 20 centimétert.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A gyöngyikék tavaszi virágpompájuk és alacsony termetük miatt számos kertben, számos társításban elhelyezhetők. Gyakran láthatók ágyások szegélynövényeként, de fűfelületeken akár kisebb csoportokban is ültethetők, hiszen természetes hatás, természetközeli kert hozható vele létre.

Alkalmazható balkonládában és más hagymás növényekkel is társítható. A gyöngyike válogatást egészítse ki pasztell lila ’Candy Prince’ egyszerű virágú, valamint rózsaszín-fehér, liliomvirágú ’Claudia’ tulipánokkal.

A társításban az élénk árnyalatokat képviseljék a nárciszok, így a ’Jetfire’ és ’Thalia’ fajták. Az erősebb, gyöngyikék mellett kiemelkedő növényként ültessünk kellemes illatú és kék színű ’Blue Magic’ jácintot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Candy Prince’
Tulipa ’Claudia’
Narcissus ’Jetfire’
Narcissus ’Thalia’
Hyacinthus ’Blue Magic’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ültetési tőtáv: 5-10 cm
Ültetési mélység: 4-6 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, alacsony gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény, balkonláda

 

Védett tartalom