Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Jácint 'Blue Magic'

1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/15 cm
Virágszín: kék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
jácint virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Jácint 'Blue Magic' főbb jellemző

 

Jellemzői: A Hyacinthus fajták többsége a Kis-Ázsiában honos alapfaj különböző szintű hibridjei, melyek színben és méretben variálnak. Közös jellemzőjük a kellemes, már messziről is érezhető illat és az igen hosszú virágzási idő, mellyel tavaszi virágágyaink meghatározó elemeivé váltak.

A ’Blue Magic’ jácint levelei középzöldek, fényesek, széles lándzsa alakúak, már önmagukban is díszítenek. Napos és félárnyékos helyen is megfelelően fejlődnek, 20-40 cm-es magasságukkal csoportosan ültetve mutatnak igazán jól.

Virágai tölcséresek, szimplák, nagyméretű fürtbe tömörülnek és hosszú ideig virágoznak. A virágszín sötét, szinte indigókék, a virágtorok fehér. Intenzív illatú.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Hyacinthusok a tavaszi időszak illatos hírnökei. Hatalmas, illatos virágzatuk igen feltűnő. Érdemes csoportosan ültetni őket, hogy még inkább mutatósak legyenek. A ’Blue Magic’ jácint intenzív illatával, mélykék és fehér színeivel világosabb színű jácintokkal is alkalmazható, mint a narancssárga-rózsaszín ’Gipsy Queen’, de az ebben az időszakban szirmokat bontó nárciszokkal és tulipánokkal is társíthatók. Sötét virágszíne miatt éles kontraszt képezhető vele a kertben.

Együttvirágzó és társítható hagymások:
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Narcissus ’Minnow’
Narcissus ’Salome’
Tulipa ’Abba’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók