Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium 'Duo Oriental Pink & White' – Keleti (orientale) hibrid liliom

1.590 Ft

Csomagolt mennyiség: 2 db/tasak
A hagyma körmérete: 14-16 cm
Virágszín: rózsaszín és fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lilium 'Duo Oriental Pink & White' – Keleti (orientale) hibrid liliom főbb jellemző

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt. Leveleik fényesek, lándzsa alakúak.

A virágok hat sziromból állnak a 'Duo Oriental Pink & White' összeállítás esetében is. Az összeállításban fehér alapszínű, citromsárga sávval díszített, valamint rózsaszín szirmú, fehér szegélyű fajtákat talál. A nagyméretű, illatos virágok június közepétől kezdik virágzásukat.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

A 'Duo Oriental Pink & White' egy szemet gyönyörködtető kombináció, melyre méltán lehetünk büszkék, hiszen már meglévő társításunkba is könnyen elhelyezhető színekről van szó. Ha társítani szeretnénk válasszuk melléjük a fehér ázsiai hibrid liliomot vagy a ’Purple Sensation’ holland íriszt.

A liliom hátterébe a pompon dáliák geometrikus virágzatuk miatt jól beilleszthetők, így akár a rózsaszín 'Stolze von Berlin', a narancssárga ’Bantling’, de a sötétbordó ’Natal’ fajták egyike vagy mindegyike jó választás a 'Duo Oriental Pink & White' összeállítás mellé.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium Asiatic white - Ázsiai liliom (fehér)
Iris hollandica 'Purple Sensation' - Holland írisz (lila)
Pompon dália 'Stolze von Berlin' (világos rózsaszín)
Pompon dália 'Bantling' (narancssárga)
Pompon dália 'Natal' (sötétbordó)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom