Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pompon dália 'Natal' (sötétbordó)

1.190 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: sötétbordó

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.090 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Pompon dália 'Natal' (sötétbordó) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Natal’ egy pompon típusú dália fajta. A pompon dáliák jól bokrosodnak, hosszú száron hozzák kis- vagy közepes méretű virágaikat. A virágok tömöttek, a szirmok inkább kelyhesek, mintsem széthajlók.

A virágok gömbdedek, valóban pomponra emlékeztetők, 5-7 cm átmérőjűek. Magassága 60-90 cm, így társításaink középső részén esetleg évelőágyak háttérnövényeként is használhatjuk. A virágok bordó színűek.

A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Natal’ egy drámai megjelenésű, sötét színvilágú fajta, melynek szabályos, gömbded virágai nagy díszítőértékkel rendelkeznek.

Kombináljuk fehér ’Snowflake’ pompon, ’Alauna Clair Obscur’ lila-fehér kaktusz-, valamint a világossárga ’Kelvin Floodlight’ óriásvirágú dáliákkal, hogy még inkább kiemeljük virágait.

A dáliák előterébe kisebb csoportokat kialakítva, ültessünk egyszerű virágú fehér fréziát és ’White Prosperity’ kardvirágot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Snowflake’
Dahlia ’Alauna Clair Obscur’
Dahlia ’Kelvin Floodlight’
Gladiolus ’White Prosperity’
Fresia egyszerű virágú fehér

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók