Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pompon dália 'Stolze von Berlin' (világos rózsaszín)

990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: világos rózsaszín

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Pompon dália 'Stolze von Berlin' (világos rózsaszín) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Stolze von Berlin’ egy pompon típusú dália fajta. A pompon dáliák jól bokrosodnak, hosszú száron hozzák kis- vagy közepes méretű virágaikat. A virágok tömöttek, a szirmok inkább kelyhesek, mintsem széthajlók.

A virágok gömbdedek, valóban pomponra emlékeztetők, 5-7 cm átmérőjűek. Magassága 90-100 cm, így társításaink középső részén esetleg évelőágyak háttérnövényeként is használhatjuk.

A virágok világos rózsaszín árnyalatúak, a virágzás előrehaladtával fokozatosan halványodik egy-egy virágfej. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető.

A ’Stolze von Berlin’ rózsaszín, gömbded, szabályos virágai szinte megnyugtatják a szemet, így társításba helyezve erre a hatásra erősíthetünk rá, ha fehér ’Snowflake’ pompon, a fehér és halvány lila ’Eveline’ és sárga-piros ’Sunny Boy’ labda dáliákkal együtt telepítjük.

Ezek mellé, illetve előterükbe telepíthetünk felhőszerűen virágzó ’Bristol Fairy’ fátyolvirágot és a kertek királynőjeként számon tartott liliomot is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Snowflake’
Dahlia ’Eveline’
Dahlia ’Sunny Boy’
Gypsophila paniculata ’Bristol Fairy’
Lilium színkeverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók