Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kertépítés házilag

2016. 10. 07. 20:42:37

 

Kertépítési tanácsok Megyeri kertészet

 

Bizonyára Ön is eljátszott már a gondolattal, hogy kertjét saját maga rendezze be, alakítsa át. Természetesen egy fát elültetni, füvesíteni, vagy zöldségeket vetni nem nehéz, azonban ahhoz, hogy a kert funkcionális, kényelmes, egyedi arculatú, és könnyen fenntartható legyen, ennél több kell.

Amennyiben Ön alapvető átalakítás vagy teljes kertfelújítás előtt áll, két megoldás közül választhat, szakemberre bízza a kivitelezést, vagy a saját kezébe veszi a dolgokat. Lássuk mik az előnyei az utóbbi opciónak.

 

A saját építésű kert:

- tökéletesen tükrözi az Ön ízlését, elképzeléseit, képet mutat a személyiségéről

- költséghatékonyabban kivitelezhető, mintha vállalkozónak adná ki a feladatot, hiszen sokat takaríthat meg a tervezés, szállítás, munkabér költségein

- tágabb lehetőségeket nyújt, hiszen Ön választhatja ki a növényeket, Ön döntheti el, hogy mi hová kerül, a beszerzés során pedig Önnek lehetősége van a kedvezőbb ár/érték arány megtalálására

 

Kertépítés kerttervezés Megyeri kertészet

 

A sajátkezűleg elvégzett kertépítés természetesen buktatókat is rejt, melyeket könnyen kikerülhet, ha az alábbi tanácsokat megfogadja, szem előtt tartja:

- Az első lépés mindig a tervezés, amihez csupán egy ív papír, egy ceruza, és pár nyugodt óra szükséges. Kertjét felülnézetből felskiccelve jelölje be az egyes ágyások, növények leendő helyét, rajzolja be a sövényt, a kerti utat, a gyümölcsfákat, és így tovább. A vázlatot tetszés szerint módosíthatja, átvariálhatja, így közelítve a tökéletes tervhez!

- Roppant fontos a kert adottságainak felmérése. Tegye fel a következő kérdéseket, és válaszolja is meg azokat: Mennyire napos a kert? Mennyire árnyékos a terület? Milyen a talaj típusa? Mennyi beültetésre alkalmas hely áll rendelkezésre? Van-e huzatos, fagyzugos szeglete a kertnek? A válaszok alapján sokkal egyszerűbb lesz olyan növényeket választani, melyek igényei passzolnak a birtok adottságaihoz. Ha így jár el, növényei jól fogják magukat érezni, gyorsan nőnek, bő termést hoznak!

- A növények mellett Önmagát se felejtse ki a tervezésből! A jól funkcionáló kert összhangban van a használójával! Gondolja végig, mit vár el kertjétől. Pihenni, lustálkodni szeretne odakint? Gyümölcsöt, zöldséget termesztene? Dekoratív, díszágyásokkal tarkított területre vágyik? Akkor érhető el az ideális állapot, ha Ön azt kapja a kertjétől, amit elvár. Amennyiben Ön időhiányban szenved, ne ültessen kényes gyümölcsfát, ha szeretne sokat kertészkedni, ne gondolkodjon minimalista stílusban, ha szereti a házi zöldséget, ne virágokat telepítsen, és így tovább!

- A beszerzés során mindig minőségi alapanyagot használjon. Igen, a fűmag, a zöldségpalánta, a facsemete, a cserje is lehet gyengébb minőségű, melyből satnya növény, ízetlen gyümölcs vagy zöldség fejlődik, vagy esetleg hajlamosabb lesz a betegségekre, érzékenyebb lesz a körülményekre. A sikerélmény egyik titka a megbízható növény alapanyag, az életerős, ellenálló vetőmag, palánta, vagy csemete! Kertészetemben garantáltan a legjobb árut találja, a tőlem vásárolt növények egytől-egyig igényes, megbízható ültetnivalók!

 

Tudta-e? A szállítás szintén kulcskérdés! A lassú, szakszerűtlen kiszállítás növények állagromlását, olykor pusztulását okozhatja. A kertészetemből rendelt árut azonban egyedülálló módon saját teherautómmal juttatom el Önhöz, így biztos lehet abban, hogy a megrendelt termékek gyorsan és biztonságosan jutnak el Önhöz!

Megyeri Szabolcs kertészete kiszállítás

 

- A végső próbatétel pedig a szakszerű ültetés, melyet az esetek döntő hányadában Ön is problémamentesen el tud végezni! Webshopomban az egyes termékek leírásánál elolvashatja az ehhez szükséges legfontosabb információkat, egy kevés utánajárással, kis tanulással pedig önállóan is képes lesz facsemetét ültetni, zöldségpalántát telepíteni, vagy rózsatöveket meghonosítani kertjében. 

 

veteményeskert Megyeri Szabolcs kertészete

 

Fontos: kertészetemben minden szükséges kelléket és növényt megtalál a kerti ruházattól kezdve, a tápanyagokon és a dekorköveken keresztül az ültetnivaló palántákig, díszfákig, rózsákig, cserjefélékig bezárólag.

 

Webshopom teljes kínálatát ITT éri el, a bal oldali menüből választhatja ki az Önnek megtetsző kategóriákat és növényeket!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok kertépítés