Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hydrangea paniculata 'Magical Mont Blanc' – Bugás hortenzia

Ár:
7.690 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 60-80 cm magas
Kiszerelés: 7,5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Magical Mont Blanc' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei sötétzöldek, oválisak. Kifejlett magassága megközelítőleg 1,5 méter.

Virág: A fehér színű, buga virágzata kb. 25 cm hosszú, fehér színű meddő virágok alkotják, melyek a virágzás kezdetén zöld árnyalatúak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását, így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Magical Mont Blanc’ bugás hortenzia fehér-zöld virágzatával igazán hangsúlyos virágzó cserje, mely szoliterként jól elhelyezhető a kertben. Ideális társnövényei a labdavirágú kerti hortenziák, így a kék virágzatú ’Bodense’ és a rózsaszín virágzatú ’Gertrud Glahn’ fajták, melyekkel látványos kontrasztot ad a ’Magical Mont Blanc’ fehér virágzata.

Ezt az összeállítást kiegészíthetjük még a nyár közepétől virágzó, közel egy méter magasságot elérő fehér színű ’Honorine Jobert’ szellőrózsával és a nyár elejétől nyíló szintén fehér ’Noble Maiden’ csillagfürttel. A fehér színek ellensúlyozására a társítás szegélyébe telepítsünk ’Fried Bananas’, világoszöld levelű árnyékliliomot.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea macrophylla 'Bodensee' – Kerti hortenzia
Hydrangea macrophylla 'Gertrud Glahn' – Kerti hortenzia
Anemone × hybrida 'Honorine Jobert' - Fehér szellőrózsa
Lupinus 'Noble Maiden' – Csillagfürt
Hosta 'Fried Bananas' - Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!