Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim' - Tőzegáfonya

2.290 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: vaccínium)

Szállítási méret: 15-25 cm magas
Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Termék címkék:
áfonya gyümölcs vaccinium

Hasznos tudnivalók

Jellemző tulajdonságok

A ’Pilgrim’ tőzegáfonya fajta alacsony, kb. 15-30 cm magasra növő örökzöld törpecserje. Nagy méretű, élénk piros, fényes termései később érnek, mint a többi fajta! Megfelelő körülmények között csodálatos talajtakaróként is funkcionál, gazdagon terem. Laza, csüngő habitusának köszönhetően balkonládákban is jól mutat! A bogyók akár egész télen a vesszőkön maradnak, gyönyörű kontrasztot adva a bronz színű lomb mellett. Jótékony hatásai közismertek: fogyasztása erősen javasolt magas antioxidáns tartalmának köszönhetően, illetve számos vitamin fellelhető benne, gazdag C-vitamin forrás. Nem csupán egészséges és gyógyhatású, de finom is! Isteni kompót és gyümölcslé is készíthető belőle!

Felhasználás, gondozás

Megfelelő gondozás mellett a tőzegáfonya bokor gyönyörű sötétzöld szőnyegként terül szét kertünkben. Elsősorban a napos, félárnyékos helyeket kedveli. Ültetéskor ügyeljünk rá, hogy a nedves talajokat részesíti előnyben, jól érzi magát kerti tavak partján is. Kevésbé jó vízellátottságú talajok esetén gondoskodjunk a megfelelő öntözésről! Talaj iránt igényes növény, savanyú földben érzi jól magát.

Olvasnivaló - minden, amit érdemes tudni a tőzegáfonyáról és általánosságban az áfonyáról

Paraméterek

Felnőttkori alak 15-30 cm magas örökzöld törpecserje
Jellemzők szőnyegként elterülő, mélyzöld lomb, laza habitus
Igény elsősorban savanyú talajokat kedvel, megfelelő vízellátást igényel
Termés piros, élénk vörös bogyó, legtöbb fajtánál később érik

Videók