Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Dekoratív dália 'Duo Dark red & White'

1.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 2 db/tasak
A hagyma körmérete: II. osztály
Virágszín: sötét piros és fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Dekoratív dália 'Duo Dark red & White' főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Duo Dark Red & White’ egy dekoratív dália kombináció, mely azt jelenti, hogy a virágátmérő nem sokban marad el az óriás dália fajtákétól. Kifejlett magassága egy méter, így a nagyobb termetű fajták közé tartozik.

A tömvetelt virágok a ’Dark Red’ esetében csípett, keskenyebb szirmúak, sötét piros színűek, a ’White’ esetében kerekded szirmok és fehér szín a meghatározó. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Duo Dark Red & White’ egy látványos, szinte klasszikusnak mondható színkombinációval teszi gazdagabbá a kertünket.

Társítása során kombinálhatjuk fehér és sárga színű kaktusz dáliákkal, így például a ’Tsuki Yori No Shisha’ és ’Good Earth’ fajtákkal. A kardvirágok kisebb csoportja is jól mutat az előterében, így a fehér és barackszín ’Bright Light’ trió, de a kompaktabb habitusú ázsiai boglárkát (Ranunculus asiaticus) is telepíthetjük az előterébe.

A nagyobb termetű, sok hazai kertben egynyáriként ültetett csodatölcsér (Mirabilis jalapa) a dáliák mellett sötét lombozatával és este, erős illatot árasztó tölcséres virágaival is díszít.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Tsuki Yori No Shisha’
Dahlia ’Good Earth’
Gladiolus Trio ’Bright Light’
Mirabilis jalapa – Csodatölcsér
Ranunculus asiaticus – Ázsiai boglárka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom