Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ranunculus asiaticus - Ázsiai boglárka (színkeverék)

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A gumó körmérete: 5/6 cm
Virágszín: színkeverék

Virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a gumókat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Ranunculus asiaticus - Ázsiai boglárka (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A mediterrán származású ázsiai boglárka a nyári kertek gumós növénye. Kifejlett korában magassága 20-40 cm, levelei középzöldek, tenyeresen összetettek. A levélkék száma három.

A levelek felé emelkedik erős virágzati szára, amelyen örvökben álló lepellevelek képezik a sok szirmú virágokat, amelyek lehetnek egyszerűek, félteltek és teltek is. Színük lehet fehér, sárga, rózsaszín, vagy piros.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

A növény elvirágzás után visszaszárad, ezt követően érdemes felszedni a gumókat és fagymentesen teleltetni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Az ázsiai boglárka egy közepes termetű gumós évelő, amely összetett leveleivel és számos lepellevélből álló virágaival is díszít a nyári kertben. Számos virág- és színváltozata miatt széleskörűen alkalmazható.

Amennyiben társítja, ültessen mellé szellőrózsa gumókat, ugyanis virágzásuk megelőzi és egybeér az ázsiai boglárkáéval. Mögöttük kapjon helyet a különleges virágzatú, lila színű Allium chrystophii, amely mellett kapjon helyet a lila ’Purple Sensation’ és a fehér ’White van Vliet’ írisz.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Anemone ’Sylphide’
Anemone ’Hollandia’
Allium chrystophii
Iris hollandica ’Purple Sensation’
Iris hollandica ’White van Vliet’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 10-12 cm
Virágzási idő: Június-Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert, szegélynövény

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: nyáron

Videók