Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Chaenomeles x superba 'Salmon Horizon' – Sötét rózsaszín virágú japánbirs

3.090 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: kenomélesz szuperba)

Szállítási méret: 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.990 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Chaenomeles x superba 'Salmon Horizon' – Sötét rózsaszín virágú japánbirs főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, tövises lombhullató cserje, amelynek kifejlett korában a magassága 1-1,5 méter. Levelei fényesek, oválisak, mutatósak. Termete széles, lapított. Kissé terjedő tövű. Hajtásai kissé szabálytalanok, ívesen lehajlók.

Virág: Március-áprilisban nagy tömegben nyílnak 5 szirmú, mutatós, kellemes lazacszínű, feltűnő virágai. A virágok szinte beborítják a hajtásokat.

Termés: Termése nyáron jelenik meg, őszre érik be. Almaszerű, sárgászöld termései ehetők, bár kesernyés ízűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Napos vagy félárnyékos helyek ideálisak számára. Mélyárnyékban a virágzás elmaradhat, amellyel a fajta elveszíti fő díszítőértékét.

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal. A pangó vízre érzékeny.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. Tavasszal, virágzást követően érdemes megmetszeni, de nem igényel évenkénti metszést. Mivel kissé terjedő tövű és hajtásai hajlamosak besűrűsödni, ezért 2-3 évente szükségszerű ritkító metszést alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Salmon Horizon’ egy közepes termetű, lombhullató cserje, amely tövisei ellenére nagyon kedvelt. A tavasszal lazacszínekben bőségesen virágzó cserje kiválóan mutat szoliterként, de sövénynek is igen hatásos és dekoratív. Cserjefoltokban, vagy évelő növényekkel együtt is elhelyezhető a kertben.

Amennyiben társítja, helyezzen el egy rózsaszín virágszínű virágloncot (’Pink Cloue’) a társítás hátsó részén, ezzel alapot adva az összeültetésnek. Előtte támaszrendszerrel nagyszerűen mutat a tarkalevelű boglárkacserje (’Picta’), amely elé ültesse a ’Salmon Horizon’ japánbirset.

A fajtát egészítse ki a piros színű japánbirssel (’Red Trail’), ugyanis a két szín kiegészíti egymást és tavaszi hangulatot teremt. A cserjék elé ajánlom a nyár eleji virágzású sárga (’Lemon Drops’) és a piros (’Tempest Scarlet’) gyömbérgyökeret kisebb csoportokba ültetni. Az ágyás szegélyére ültesse a piros virágú szamóca ’Ruby Ann’ fajtáját.

Társításra javasolt növényfajták:

Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloude' – Viráglonc
Kerria japonica 'Picta' – Tarkalevelű boglárkacserje
Chaenomeles x superba 'Red Trail' – Piros színű japánbirs
Geum 'Lemon Drops' – Gyömbérgyökér
Geum 'Tempest Scarlet' - Gyömbérgyökér
Fragaria 'Ruby Ann' – Piros virágú eper, szamóca

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 1-2 m
Virágzási idő: Március - Április
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, sövény

 

Védett tartalom