Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' – Viráglonc

Ár:
3.690 Ft

(ejtsd: kolvícia ámábilisz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
3.390 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' – Viráglonc főbb jellemző

 

Habitus: Kifejlett korában 200-300 cm magasra növő, terebélyes lombhullató cserje. A hajtásai ívesen elhajlók, a hajtásrendszer sűrű, emiatt széles, sokszor gömbszerű bokrot nevel. Levelei sötétzöld színűek, oválisok (2-5 cm), kihegyezett csúcsúak.

Virág: Májusban és júniusban hozza tölcséres, forrt szirmú virágait, amelyek bimbóként sötét rózsaszínűek, kinyílva pedig halvány rózsaszínűek vagy közép-rózsaszínűek. A virágzás gazdag és dekoratív. A virágszín erősebb, sötétebb, mint az alapfajnál.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő, üde talajokat. A talaj pH-ra nem érzékeny.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Napfényes helyeken szépen fejlődik. Akár tűző napra is ültethető.

Vízigény: Közepes vízigénnyel rendelkezik. Érdemes rendszeresen öntözni kisebb vízadagokkal. Aszályos időszakokban a már idősebb cserjéket is rendszeresen öntözzük.

Gondozás: Nem igényel különösebb gondozást. Nem ismertek kártevői és kórokozói. Igen tágtűrésű és ellenálló faj, kiváló télállósággal rendelkezik. Tavasszal érdemes levágni róla a száraz vagy nem optimális helyzetben lévő hajtásokat, de rendszeres metszést nem igényel.

Társítás és elhelyezés a kertben: A viráglonc ’Pink Cloud’ fajtája egy tavasz végén, és nyár elején igazán bőven virágzó, ívesen lehajló hajtásrendszerű, lombhullató cserje, amelynek fehéres-halvány rózsaszín virágai igazán szemet gyönyörködtetők.

Nagyszerűen mutat szoliterként, de laza sövényt is alkothatunk vele és természetesen társításokban is kiválóan mutat. Ha társítani kívánja, akkor ültessen elé fehér nagyvirágú tárnicsloncot (’Sherwoodii’), amely valamivel kisebb termetű, mint a ’Pink Cloud’, de a virágzásuk csodásan követi egymást.

A cserjék előtt kapjon helyet a méhbalzsam ’Gardenview Scarlet’ fajtája, amelynek erős nyári virágszíne elmélyíti a halvány rózsaszín cserjevirágok színkavalkádját. A méhbalzsam előtt kapjon helyet a sötétkék szamárkenyér. A kék virágszín harmóniát teremt a társításban.

Az ágyás elülső részein kapjon helyet a kék veronika ’Venice Blue’ fajtája, mellyel újabb kék árnyalatot csempészhetünk az összeültetésbe. Az ágyást zárjuk le citromillatú kakukkfűvel ('Golden Duwarsky').

Társításra javasolt növényfajták:

Abelia grandiflora 'Sherwoodii' – Nagyvirágú tárnicslonc (fehér)
Monarda 'Gardenview Scarlet' – Méhbalzsam
Echinops ritro - Sötétkék szamárkenyér
Veronica austriaca 'Venice Blue' - Kék veronika
Thymus citriodorus (x) 'Golden Duwarsky' - Citromillatú kakukkfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 200-300 cm
Kifejlett szélesség: 150-200 cm
Ültetési tőtáv: 150-200 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: évelő és cserjeágyak háttérnövénye, sövény, szoliter, cserjecsoportok

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!