Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Canna 'Lucifer' - Kána (piros/sárga)

1.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: piros/sárga

Tavasszal ültethető kána rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.290 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
kána virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Canna 'Lucifer' - Kána (piros/sárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: A kánna egy trópusokról származó, robusztus, rizómás növény, amelynek gyöktörzse megvastagodott. A ’Lucifer’ fajta egy alacsonyabb kánna fajta, melynek végleges magassága 40-60 cm. Robusztus, bokros termetű.

Levelei impozáns megjelenésűek, nagyok, szélesek, kissé fénylők, széles lándzsa alakúak. A levélszél ép és zöld színű. A lombozat közül emelkedik ki ez erős, felfelé törő virágzati szár, amelyen tűzpiros virágai fürtöt képeznek.

A sziromlevelek szélén élénksárga sáv húzódik. A rizómák fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig. 

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A kánna egy nagytermetű, felfelé törő növekedési erélyű évelő dísznövény, amelynek levelei is mutatósak, színpompás virágai egészen őszig díszítenek. A ’Lucifer’ fajta egy kisebb termetű (40-60 cm) kánnafajta, amely nem csak méretében egyedi, hanem piros-sárga virágszínét tekintve is.

Bár szoliterként vagy konténerben nevelve is igen mutatós, de társításokban is elhelyezhető. Ha erősítené a piros és sárga színeket a társításban, érdemes mögötte elhelyezni a piros és sárga kánna magasabb változatait.

Az összeültetés kiegészíthető a fehér ’Siberia’ liliommal, és a krémfehér madártejjel, a szegély pedig teleültethető a március és május között virágzó díszpipacsokkal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Canna indica – Kánna (sárga)
Canna indica - Kánna (piros)
Lilium ’Siberia’ – Liliom
Ornithogalum saundersiae – Madártej
Papaver orientale mixed – Díszpipacs színkeverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók