Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Canna indica - Kána (piros)

1.590 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: piros

Tavasszal ültethető kána rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
kána virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Canna indica - Kána (piros) főbb jellemző

 

Jellemzői: A kánna egy trópusokról származó, robusztus, rizómás növény, amelynek gyöktörzse megvastagodott. Nagytermetű, de magassága változatos lehet: 60 és 150 cm között változik. Ez a rizóma nagyságától és a nevelési helytől, körülményektől is függ.

Levelei impozáns megjelenésűek, nagyok, szélesek, kissé fénylők, széles lándzsa alakúak. A levélszél ép és zöld vagy bordós-zöld színű. A lombozat közül emelkedik ki ez erős, felfelé törő virágzati szár, amelyen tűzpiros virágai fürtöt képeznek. A rizómák fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A kánna egy nagytermetű, felfelé törő növekedési erélyű évelő dísznövény, amelynek levelei is mutatósak, színpompás virágai egészen őszig díszítenek. A piros kánna tűzpiros virágai intenzív hatással bírnak.

Szoliterként is kiválóan mutatnak, és nagyobb dézsában is tarthatók, de társításban is elhelyezhetők. Ebben az esetben érdemes hátteret képezni vele – nagy termete miatt. Mellette igen kellemes összhatást biztosíthat a ’Stargazer’ liliom, vagy a tubarózsa.

A kék szerelemvirág kiegészítheti az összhatást. Előtte helyet kaphatnak a kisebb, fényigényes évelők, mint a ’Red Pigmy’ dália vagy a pávaliliom.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium oriental ’Stargazer’ - Liliom
Polianthes tuberosa - Tubarózsa
Agapanthus umbellatus - Szerelemvirág (kék)
Dahlia Border ’Red Pigmy’ – Dália
Tigridia pavonia - Pávaliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-150 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: piros
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók