Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ornithogalum saundersiae - Madártej

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 2 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/+ cm
Virágszín: piszkosfehér

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Ornithogalum saundersiae - Madártej főbb jellemző

 

Jellemzői: A madártej egy 60-100 cm magasra növő, felfelé törő habitusú, hagymás dísznövény, amely egész nyáron át virágzik (június-augusztus). Krémfehér, csillagszerű virágai illatosak és lapított, tányérszerű virágzatba tömörülnek.

Levelei lándzsa alakúak, 20-30 cm hosszúak, tőállók és felfelé törők. A hagymája fagyérzékeny, ezért az őszi fagyok előtt érdemes felszedni őket és fagymentes helyen teleltetni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, a téli időszak előtt a hagymák felszedése szükséges.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A madártej egy 60-100 cm magas, hagymás dísznövény, amely egész nyáron át hozza krémfehér, illatos, csillagszerű virágait. Nagyszerűen alkalmazható akár foltokban ültetve szoliterként, és tartható nagyobb konténerben is.

Társításban elhelyezve kapjon háttérszerepet a magas, felfelé törő termete miatt. Mögötte elhelyezhetők a Ball labdadáliák. Ajánlom az elegáns, porcelánszerű ’Eveline’ fajtát, vagy a Cactus sorozat élénk színvilágú ’Berger’s Record’ fajtáját. Mellé válasszon rózsaszín kánnát és a sárga fréziát, a szegélyre pedig jó választás a pávaliliom.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Ball ’Eveline’ – Dália
Dahlia Cactus ’Berger’s Record’ – Dália
Canna indica  - Kánna (rózsaszín)
Freesia – Frézia (egyszerű virágú sárga)
Tigridia pavonia - Pávaliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-100 cm
Ültetési tőtáv: 40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június-Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók