Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Balkon zöldségtermesztés

Ön lakótelepen, vagy bérházban lakik? Nincs kertje, de van balkonja? Nem kell kimaradnia kertészkedés öröméből! Egy balkonon nemcsak dísznövényeket tarthat, hanem fűszer- és zöldségnövényeket is termeszthet!

 

A fűszernövények, mint pl. a bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, szurokfű, menta nagyon egyszerűen termeszthetők. A palántákat ültesse balkonládába, vagy cserépbe, és leginkább arra ügyeljen, hogy bőségesen kapjanak fényt a növények! Öntözni szükséges őket, de ügyeljen arra is, hogy nehogy a túlöntözés hibájába essen!

 

Zöldségféléket is termeszthet balkonján. Szinte bármelyik zöldségfélét választhatja. Paradicsomot, babot, paprikát, retket, sárgarépát, zellert, salátát, karalábét, uborkát.


Otthonában is nevelhet palántákat, de ha erre nincs ideje kész palántákat is vásárolhat.


A palántákat ültesse balkonládába, vagy virágcserépbe, melyet virágfölddel, vagy palántafölddel töltött meg. A vízellátásról nagyon fontos gondoskodnia. Mivel viszonylag kis terület van biztosítva növényeinek, a rendszeres tápoldatozás mindenképp szükséges. A balkonláda alján legyenek vízelvezető nyílások!


Azok mellé a fajok mellé, melyek igénylik, helyezzen támasztékot. Pl. a paradicsom vagy a paprika mellé. E két növényfajnál a megjelenő oldalhajtásokat ki kell törni.

 

A balkonon termesztett zöldségnövények szép, és ízletes termésükkel meg fogják hálálni az Ön munkáját.

Tartalomhoz tartozó címkék: fűszernövény zöldség palánta