Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Amaryllis belladonna- Hölgyliliom

2.290 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 20/+ cm
Virágszín: rózsaszín

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Amaryllis belladonna- Hölgyliliom főbb jellemző

 

Jellemzői: A hölgyliliom egy 50-70 cm magas, trópusi származású hagymás dísznövény, amely nyár végén virágzik. A levelei a virágok kinyílása után jelennek meg, hosszúak és lándzsa alakúak.

A virágok fehérek vagy rózsaszínek, nagyméretűek és tölcsér alakúak. Hagymája fagyérzékeny, ezért elvirágzás után, de legkésőbb az első őszi fagyok előtt érdemes fagymentes helyre vinni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós, gyöktörzses növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A hölgyliliom egy elegáns, fehér-rózsaszín virágszínű liliomféle, amely fagyérzékeny, trópusi területekről származik. Igen egyszerűen nevelhető nagyobb konténerben, de 50-70 cm-es magasságával és nyár végén-kora ősszel nyíló virágaival társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben ajánlom a piros-fehér, tarka virágú kardvirágot és a hasonló, rózsaszín színvilágú ’Eveline’ labdadáliát, valamint a szintén rózsaszín kurkumát. Ezek színpompás hátteret képeznek számára.

Mellette kaphat helyet a hasonló magasságú rózsaszín virágszínű kánna, előtte pedig szegélyként alkalmazható a nagyvirágú, piros begónia.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Gladiolus ’Zizanie’ - Kardvirág
Dahlia Ball ’Eveline’ - Dália
Curcuma alismatifolia - Kurkuma
Canna indica - Kánna (rózsaszín)
Begonia - Begónia (nagyvirágú piros)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-70 cm
Ültetési tőtáv: 40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gyöktörzset)
Virágzási idő: Augusztus - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: ősszel

Videók