Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Labda dália 'Eveline' (fehér/halványlila)

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: fehér/halványlila

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Labda dália 'Eveline' (fehér/halványlila) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Eveline’ egy nagytermetű, gömb alakú virágzatokkal teli, igazán elegáns hatást keltő dália fajta, amelynek egész nyáron át nyíló virágai krémfehérek, ám a virágszirmok széle szinte világító lila. A labdadáliák közé tartozik. Ennél a fajtacsoportnál teljesen telt a virágforma.

A virágzat gömbölyded, vagy lapított gömb alakú, 5-15 cm átmérőjű. A nyelves virágok hossztengelyben sodrottak, lekerekített, tompa csúcsúak. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket! Szára erős, vágott virágnak is alkalmas.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. Az ’Eveline’ egy nagytermetű, igen erős szárú dáliafajta, amelynek varázslatos virágszíne miatt mágikus, elegáns hatást kelt.

Ha társítja más dáliákkal, olyan fajtát válasszon mellé, amely kiemeli szépségét, mint a sötétbíbor ’Thomas Edison’ fajta. Az összeültetésben kapjon helyet a fehér ’White Prosperity’ kardvirág, amely egyensúlyt teremt az ’Eveline-’-nel.

Ajánlom még a májusi virágzású fehér Paeonia-kat és a rózsaszín kálákat. A szegélyen kapjon helyet a kistermetű, hófehér ’Snow Flake’ pomponvirágú dália.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Giantflowered ’Thomas Edison’ - Dália
Gladiolus ’White Prosperity’ - Kardvirág
Paeonia sinensis – Pünkösdirózsa (fehér)
Zantedeschia – Kála (rózsaszín)
Dahlia Pompon ’Snowflake’ - Dália

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók