Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pompon dália 'Snowflake' (hófehér)

1.490 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: hófehér

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Pompon dália 'Snowflake' (hófehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Snowflake’ egy pompon típusú dália fajta. A pompon dáliák jól bokrosodnak, hosszú száron hozzák kis- vagy közepes méretű virágaikat. A virágok tömöttek, a szirmok inkább kelyhesek, mintsem széthajlók.

A virágok gömbdedek, valóban pomponra emlékeztetők, 5-7 cm átmérőjűek. Magassága 60-90 cm, így társításaink középső részén esetleg évelőágyak háttérnövényeként is használhatjuk.

A virágok fehér színűek, a virágközépen enyhe sárga árnyalattal. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Snowflake’ fehér gömbded virágai jól érvényesülnek a ’Jean Marie’ élénk színű, óriásvirágú dália mellett, de a világos sárga ’Honeymoon’ és a rózsaszínes árnyalatú ’Satisfaction’ liliomok is jó társai lehetnek.

A tavasz végi – nyár eleji virágzású kerti bazsarózsák virágzásuk után alkalmasak arra, hogy a fókuszpont szerepét átvegye, így akár a fehér, akár a rózsaszín virágú bazsarózsa fajtákkal is kombinálhatjuk.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Honeymoon’
Lilium ’Satisfaction’
Paeonia sinensis (rózsaszín)
Paeonia sinensis (fehér)
Dahlia ’Jean Marie’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-120 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók