Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium 'Satisfaction' - Óriásvirágú liliom (sárga/sötét rózsaszín)

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: sárga/sötét rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium 'Satisfaction' - Óriásvirágú liliom (sárga/sötét rózsaszín) főbb jellemző

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt.

Leveleik fényesek, lándzsa alakúak. Virágaik hat sziromból állnak, kiterülők, impozánsak. A ’Satisfaction’ egy liliomfa, mely arra utal, hogy magas, sőt egy kifejezetten nagytermetű növényről van szó, hiszen magassága elérheti a 2,5 métert is.

Virágai nagyok, kb. 20 centiméteresek. A virágok alapszíne rózsaszín, melyet sárga torok díszít.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

A ’Satisfaction’ nagy mérete miatt tökéletes választás háttérnövényként, ahol akár a halványsárga ’Honeymoon’ fajtával is kombinálhatjuk. Ezek előterébe kerülhet fehér, piros és narancs árnyalatokat is felvonultató liliom színkeverék, narancsos színvilágú kisvirágú kerti sáfrányfű, valamint tarka pávaliliom színkeverék is.

A kisebb csoportokba telepített lila-sárga ’Frans Hals’ holland íriszek is jól illeszkednek ebbe az összeállításba, hiszen a liliomokhoz hasonló igényekkel rendelkeznek.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium 'Honeymoon' - Óriásvirágú liliom (halványsárga)
Liliom színkeverék (5 db)
Iris hollandica 'Frans Hals' - Holland írisz (lila/sárga)
Crocosmia - Kisvirágú kerti sáfrányfű (színkeverék)
Tigridia pavonia - Pávaliliom (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 200-250 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: nyáron

Videók