Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Crocosmia - Kisvirágú kerti sáfrányfű (színkeverék)

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 6/+ cm
Virágszín: színkeverék

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Crocosmia - Kisvirágú kerti sáfrányfű (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A kerti sáfrányfű egy közepes termetű, hagymagumós évelő dísznövény, amelynek végleges magassága 40-60 cm. A nyár második felében hozza színes virágait, a színkeverékben megtalálható a piros, a sárga és a narancssárga szín egyaránt.

Levelei középzöld színűek, lándzsásak, tőállók és felfelé törők. A lombozat közül emelkednek ki a virágzati szárak, amelyek tölcsér alakú virágok vannak laza, féloldalas, elhajló álfüzér virágzatot alkot.

A hagymagumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A kerti sáfrányfű egy közepes termetű, fénykedvelő hagymagumós növény. A színkeverékben található sárga, narancs és piros színek igazán egzotikus hatást keltenek a kertben. Magasságukat és színvilágukat tekintve jól társíthatók magasabb és alacsonyabb évelőkkel is.

Ajánlom a lila ’Plumart’ kardvirágot, valamint a citromsárga ’Kennemeerland’ és a tarka ’Smokey’ dáliákat. A kerti sáfrányfű mellé ültesse az egyszerű virágú, sárga fréziát, valamint a habszerű, teltvirágú, terebélyes ’Bristol Fairy’ fátyolvirágot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Gladiolus ’Plumtart’ - Kardvirág
Dahlia Cactus ’Kennemerland’ – Dália
Dahlia Decorative ’Smokey’ – Dália
Freesia - Frézia (egyszerű virágú sárga)
Gypsophila paniculata ’Bristol Fairy’ – Fátyolvirág (teltvirágú)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július-Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók