Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Dekoratív dália 'Smokey' (fehér/lila)

990 Ft
Kiszerelés
hagymás
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A gumó körmérete: I. osztályú
Virágszín: fehér/lila

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
dália gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Dekoratív dália 'Smokey' (fehér/lila) főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Smokey’ egy dekoratív dália, mely azt jelenti, hogy a virágátmérő nem sokban marad el az óriás dália fajtákétól. Kifejlett magassága 90 cm, így a nagyobb termetű fajták közé tartozik, ezért társításaink hátterébe is helyezhetjük.

A virágok fehér és rózsaszín árnyalatúak. A fajta különlegességét a szirmok cirmossága adja, így a világos alapszínen sötétebb rózsaszín csíkok és foltok díszítenek. A szirmok szélesek, lekerekítettek.

A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Smokey’ egy igazán feltűnő jelenség, melynek minden egyes virága külön-külön világ, hiszen nincs két egyforma.

Társítása során bátran kombináljuk fehér, rózsaszín színvilágú dáliákkal, a fehér ’Tsuki Yori No Shisha’ és a rózsaszín ’Good Earth’ kaktusz dáliák magasságban közel azonosak, így egymás mellé telepíthetők, míg a fehér ’Art Fair’ dália kistermetű, így előterükbe szegélyként is ültethetjük, akár színes, tavasszal virágzó koronás szellőrózsák mellé, melyeket virágzásban váltani fog.

A társítás oldalsó szegélyére a nagyobb termetű, de impozáns megjelenésű sárga korbácsliliomot ültessük.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia ’Art Fair’
Dahlia ’Tsuki Yori No Shisha’
Dahlia ’Good Earth’
Eremurus stenophyllus – Korbácsliliom
Anemone de Caen - Koronás szellőrózsa (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gumót)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: lila
Virágzási idő: nyártól-őszig

Videók