Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: tavasszal

Hasznos tanácsok videóban.

Anemone de Caen - Koronás szellőrózsa (színkeverék)

Ár:
1.090 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A gumó körmérete: 6/7 cm
Virágszín: színkeverék

Virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a gumókat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Anemone de Caen - Koronás szellőrózsa (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A tavasszal nyíló szellőrózsák között telt- és szimpla virágú fajtákat egyaránt találhatunk, azonban van néhány közös tulajdonságuk. Az erős leveleik sötétzöldek, bokros habitust kölcsönöznek a növénynek, mely már a virágzás előtt is nagy díszítőértékkel bír, melyet társításainkban is kihasználhatunk, hiszen virágzás előtt- és alatt is ideális szegélynövény.

Fontos tudni, hogy tejnedvet kiválasztó növények, így gondozásuk (elnyílt virágok lemetszése) során viseljünk kesztyűt és kerüljük a bőrrel való érintkezését. Az Anemone de Caen színkeverék ideális választás, amennyiben kicsi a kertje, de minden színből szeretne a de Caen sorozatot illetően.

A markáns színek, a bájos virágok igencsak nagyszerűen mutatnak a nyári kertben. Magasságuk 25-35 cm. 

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A szellőrózsák a nyári kert díszei. Közepes vagy alacsony termetük, bokros habitusuk és feltűnő, bájos virágai miatt igen könnyen elhelyezhető társításokban. A de Caen szellőrózsákat a társítások középső részére érdemes elhelyezni, mivel magasságuk és intenzív virágszínük ezt indokolja.

Mögöttük kiváló helye lehet a május óriásnak, az Allium aflatunense, valamint a kisebb termetű, különleges Allium chrystophii fajtának. A hátulsó ágyásrészt egészítse ki az Iris hollandica kék ’Blue Magic’ fajtájával, amely áprilisban nyílik.

Ezek elnyílásával már a szellőrózsáé a fő szerep! Előttük kapjanak helyet a jácintok, amelyek kiváló előhírnökei a de Caen mixnek.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium aflatunense
Allium chrystophii
Iris hollandica ’Blue Magic’ (kék)
Hyacinthus ’Blue Magic’
Hyacinthus ’Carnegie’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-35 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 5 cm
Virágzási idő: Május-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, sziklakert, szegély

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: anemone, gumó, szellőrózsa, virághagyma