Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tigridia pavonia - Pávaliliom (színkeverék)

990 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 5/7 cm
Virágszín: színkeverék

Tavasszal ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
890 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Tigridia pavonia - Pávaliliom (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A pávaliliom egy trópusi származású, 40-60 cm magas hagymás évelő dísznövény. Levelei középzöldek, fényesek, lándzsa alakúak, legyezőszerűen állnak. Virágai csak egy napig élnek, viszont folyamatosan nyílnak az újak, ezért virágzása hosszú ideig tart.

Virágszíne változatos – megtalálható bennük a fehér, a sárga, a narancs, a rózsaszín és a piros szín is. Virágai kiterültek, a középső részen gyakran pettyezettek. Fagyérzékeny hagymás növény, hagymáit az első őszi fagyok előtt érdemes fagymentes helyre vinni és itt teleltetni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, árnyékos kertrészeken, gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, a téli időszak előtt a hagymák felszedése szükséges.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A pávaliliom egy 40-60 cm magas, felfelé törő növekedési erélyű hagymás évelő dísznövény, amelynek változatos színű, egyedi megjelenésű virágai foltokban ültetve érvényesülnek igazán, ezért érdemes őket csoportosan nagyobb cserépbe ültetni, vagy társításban elhelyezni.

Ebben az esetben válassza mellé a jakabliliomot vagy a vérvirágot, amelyek hasonló magasságot képviselnek a társításban és alkalmazásukkal elnyújtható az összeültetés virágzási ideje.

A kertrészen kapjanak helyet a pasztellszínek is – alkalmazza a tubarózsát, a madártejet is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Sprekelia formosissima – Jakabliliom
Scadoxus multiflorus – Vérvirág
Polianthes tuberosa - Tubarózsa
Ornithogalum saundersiae – Madártej

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók