Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Curcuma alismatifolia - Kurkuma

1.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: rózsaszín

Tavasszal ültethető rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.890 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Curcuma alismatifolia - Kurkuma főbb jellemző

 

Jellemzői: A kurkuma egy trópusi eredetű, közepes termetű, húsos gyöktörzsű évelő dísznövény, amely a kert naposabb vagy félárnyékosabb, kissé párásabb részein érzi jól magát.

Levelei szélesek, lándzsa alakúak, tőállók, melyek közül feltör az erős virágzati szár. Ezen június és szeptember között hozza igen mutatós, egzotikus hatást keltő, rózsaszín felleveleit. A rizómák fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A kurkuma egy közepes termetű, trópusi eredetű, robusztus, egyben elegáns fagyérzékeny évelő, amely rózsaszín felleveleivel díszít június és szeptember között. Nagyobb konténerben is tartható, és szoliterként is igen mutatós, trópusi hatást kelt.

Társításban is könnyen elhelyezhető. Ebben az esetben ültessen mögé nagyobb termetű évelőket. Ajánlom a nagytermetű ’Black Surprise’ kardvirágot és a szinte porcelánszerű ’Eveline’ dáliát, mellette pedig kapjon helyet a Frézia színkeverék.

A nyári színkavalkádot kiegészíthetjük még a begónia Multiflora színkeverékével és az ugyancsak színpompás csodatölcsérrel.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Gladiolus ’Black Surprise’ - Kardvirág
Dahlia Ball ’Eveline’ – Dália
Freesia single mixed /50 – Frézia színkeverék
Begonia Multiflora maxima - Begónia
Mirabilis jalapa - Csodatölcsér

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók