Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium - Sziklakerti díszhagyma (színkeverék)

1.690 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 25 db/tasak
A hagyma körmérete: 4/5 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium - Sziklakerti díszhagyma (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A díszhagymák elengedhetetlen díszei a tavaszi kertnek, hiszen közepes vagy magas termetük, díszes, fejecskevirágzatuk súlypontképző is lehet, az alacsony változatok pedig kiválóak sziklakertekbe elhelyezve és szegélynövényként is.

Az Allium sziklakerti színkeverék egy színgazdag mix, amelyet sokféle módon helyezhet el kertjében. Fényes, lándzsa alakú levelei tőlevélrózsát képeznek, a virágzati szár 20-40 cm, ezen helyezkedik el a viszonylag kevés virágból álló fejecskevirágzat, amely tartalmazza a tiszta fehér, a lila és sárga árnyalatokat egyaránt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymák a késő tavaszi kert üde színfoltjai. A sziklakerti színkeverék ideális azok számára, akik a májusi-júniusi kertet szeretnék színgazdaggá varázsolni. A 20-40 cm magas fajták ideálisak kisebb csoportban elültetve, de szegélyként, társításban is elhelyezhetők.

Ajánlom a társítás háttere legyen a nagytermetű Allium aflatunense, amely elé ültesse a kisebb, ám színben harmonizáló Allium chrystophii fajt. A társítás elülső részén kapjon helyet a frézia, és a világosabb színű jácintok. Szegélyként alkalmazzuk az Allium sziklakerti mixet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium aflatunense
Allium chrystophii
Fresia egyszerű virágú színkeverék
Hyacinthus ’Carnegie’
Hyacinthus ’Pink Pearl’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-40 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 10 cm
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, sziklakert, szegély

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: nyáron

Videók