Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Egyszerű virágú frézia (színkeverék)

2.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 50 db/tasak
A hagyma körmérete: 4/5 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
freesia frézia gumó virághagyma

Hasznos tudnivalók

Az Egyszerű virágú frézia (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A fréziák Dél-Afrikából származó növények, mely rögtön megmutatja, hogy hazánkban sajnos téli védelem mellett sem képesek a szabadban áttelelni.

A növény megjelenését tekintve szála, felálló és élénk zöld levélzettel rendelkezik, melyek legyezőszerűen fogják közre a növényt. A virágzati szára hosszú, melyen fésűszerűen helyezkednek el az élénk színű, egyszerű virágok.

Mivel színkeverékről van szó fehér, lila, sárga, rózsaszín, narancssárga virágokkal egyaránt találkozhatunk. A virágok kellemes illatúak, hosszan díszítenek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Nagy gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban óvatosan öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Mivel Dél-Afrikából származó növény, ezért téli védelmet igényel. Nem telel át a szabadban, így ősszel a fagyok előtt fel kell szedni a gumókat. A kiszedést követően a hagyma felett 5-10 centiméterrel vágjuk le a szárat és a leveleket, majd száraz, fedett helyen várjuk meg, míg a szárcsonk leszárad.

Ezután tisztítsuk meg és a kardvirághoz hasonlóan száraz, 15-20°C-os, sötét helyen teleltessük.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A frézia kerti telepítése nálunk még a virágüzletekben látható gyakrabban vágott virágként, azonban nevelésével érdemes megpróbálkozni a telepítésével. A hagymás és gumós növények közül jó társnövényei a liliomok, dáliák, kardvirágok, jácintok egyaránt. 

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dichelostemma ida-maia
Hyacinthus orientalis 'Pink Pearl'
Hyacinthus ’Woodstock’
Lilium asiaticum ’White’
Lilium ’Black’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-60 cm
Ültetési tőtáv: 20-30 cm
Ültetési mélység: 10 cm
Virágzási idő: Június - Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: vágott virág, virágszegély, balkonláda, nyári kert, vegyes virágágyak, dézsás növény

 

Védett tartalom

Videók