Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Allium 'Ping Pong' díszhagyma

Ár:
1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 15 db /csomag
A hagyma körmérete : 6/+ cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-17

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Allium 'Ping Pong' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Ping Pong’ egy magas, közel egy méteres szárat fejlesztő fajta. A virágzásának ideje május – júniusban van, ekkor jelennek meg a kb. 5-8 centiméter átmérőjű hófehér, tömött, labdaszerű virágzatai.

Levelei fényes zöldek, szélesek és már a virágzás előtt megjelennek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban.

A ’Ping Pong’ fajtát kombinálhatjuk más díszhagyma fajtákkal is, így például a vele egy időben nyíló ’Globemaster’, valamint az őket virágzásban váltó ’Ambassador’ fajtával, melyet akár a kék-sárga virágú ’Frans Hals’ holland nőszirommal is kiegészíthetünk.

Az előtérbe ültessünk ’Blue Spike’ teltvirágú gyöngyikét és ’St. Brigid’ teltvirágú, koronás szellőrózsa színkeveréket.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Muscari armeniacum ’Blue Spike’
Allium 'Globemaster'
Allium 'Ambassador' díszhagyma
Iris hollandica ’Frans Hals’
Anemone ’St. Brigid’ - Szellőrózsa teltvirágú színkeverék

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!