Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium 'Globemaster' - Díszhagyma

5.290 Ft
Kiszerelés
2 literes

(ejtsd: állium)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 4-6 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom
Termék címkék:
allium díszhagyma

Hasznos tudnivalók

Az Allium 'Globemaster' - Díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Globemaster’ fajta az egyik legjobban ismert díszhagyma a hazai kertbarátok körében, ugyanis kifejezetten nagyméretű virágzatot nevel, mely számtalan, lila színű és csillag alakú virágból tevődik össze.

Virágzására már korán, májusban is sor kerülhet, hidegebb tavasz esetén júniusi virágzás a jellemző.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. A ’Globemaster’ egy utánozhatatlan megjelenésű, nagyon kedvelt díszhagyma fajta, mely korán virágzik, így akár később virágzó díszhagymákkal is kombinálhatjuk.

Jó társnövényei a kései tulipánok, így például a teltvirágú, fekete ’Black Hero’ és a fehér, szintén telt ’Mount Tacoma’, valamint a szimpla virágú, piros ’Kingsblood’ fajták. A jácintok is jól mutatnak előterébe, válasszuk a sötét rózsaszín ’Jan Bos’ és a hófehér ’Carnegie’ fajtákat.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Black Hero’
Tulipa ’Mount Tacoma’
Tulipa ’Kingsblood’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Hyacinthus ’Carnegie’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 80 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 60-120 cm (magas)
Virágszín: lila
Virágzási idő: tavasszal

Videók